Groeien

Basisopleidingen: kick-start je carrière bij SBB

Leen Van de Steen

In deze steeds veranderende wereld zetten we sterk in op de kennis van onze medewerkers. Dankzij interne en externe leerinitiatieven kunnen ze een basis ontwikkelen in tal van vakgebieden, hun kennis up-to-date houden en hun expertise in onze adviesdomeinen verder verdiepen. Dit jaar organiseerden we weer heel wat basisopleidingen. We laten collega Elizabet aan het woord.

Totaalplaatje van de materie

Elizabet van der Zee is dossierbeheerder accountancy en fiscaliteit in ons kantoor in Maldegem. Dit voorjaar volgde ze onder andere de basisopleiding vennootschapsbelasting. “Dankzij de opleiding krijg je een zicht op hoe je aan de slag gaat met de verschillende tools en wat de gebruiken zijn binnen SBB", begint Elizabet. "De theorie wordt uitgelegd met voorbeelden uit de SBB-praktijk én uit onze eigen dossiers. Zo leer je die ook meer in vraag stellen. Wat gaat er goed? Wat kan er beter? De opleiding biedt eigenlijk een mooi totaalplaatje van de materie.”

“Het is een goede opfrissing. En een reminder dat je er niet vanuit mag gaan dat een programma wel alles voor je zal berekenen. Je moet zelf ook logisch nadenken: waar komen deze cijfers vandaan? Hoe moet ik ermee omgaan? De basisopleidingen zijn heel praktijkgericht, waardoor ik alle kennis nu ook kan toepassen op mijn dossiers.”

De theorie wordt uitgelegd met voorbeelden uit de SBB-praktijk én uit onze eigen dossiers. Zo leer je die ook meer in vraag stellen. Wat gaat er goed? Wat kan er beter? De opleiding biedt eigenlijk een mooi totaalplaatje van de materie.
Elizabet van der Zee
dossierbeheerder accountancy & fiscaliteit

Interactieve opleiding

Vroeger schakelden we een externe lesgever in voor de opleiding vennootschapsbelasting. Nu wordt die gegeven door een SBB-collega. “Dat vind ik een groot voordeel”, vertelt Elizabet. “Onze lesgever, Gregory, kent onze werking, dossiers en klanten. Daardoor kan hij makkelijker inspelen op wat er echt belangrijk is voor ons. Hij is ook enorm gemotiveerd en brengt de kennis over op een interactieve manier. Hij stelt vragen op basis van onze eigen dossiers. Dat is heel leerrijk.” 

“Gregory is een gepassioneerde lesgever”, gaat Elizabet verder. “Een echte rot in zijn vak, die er alles van kent. En dat geldt eigenlijk voor elke lesgever bij SBB!”

Divers aanbod, afgestemd op niveau

De grote vraag dan: raadt Elizabet deze opleiding, en de andere basisopleidingen, aan? “Zeker en vast”, klinkt het duidelijk. “De basisopleidingen zijn ideaal voor starters. Hoe verder je daarna evolueert, hoe meer de opleidingen afgestemd worden op je niveau en je profiel. Zo kan je je echt specialiseren in je vakgebied.”

“Het opleidingsaanbod is bovendien erg divers”, gaat Elizabet verder. “Je vindt altijd wel een opleiding die nuttig is voor jou. Bovendien kan je na de opleiding nog terecht bij je lesgever als je vragen hebt. Door de eindtest ben je ook gemotiveerd om de materie nog eens vast te pakken. Zo kan je al je nieuwe kennis goed verwerken.”

Het opleidingsaanbod is bovendien erg divers. Je vindt altijd wel een opleiding die nuttig is voor jou.
Elizabet Van der Zee
dossierbeheerder accountancy & fiscaliteit

Meer weten over ons opleidingsaanbod?

Neem een kijkje op onze opleidingspagina en ontdek meer over het opleidingsaanbod van SBB.

Lees meer

Gerelateerde verhalen