Groeien

“SBB helpt me om verder te geraken in mijn carrière”

Nathalie Dom

Nathalie Dom werkt 5 jaar bij SBB. Ze begon als dossierbeheerder en groeide door tot consultant accountancy & fiscaliteit. Intussen behaalde ze ook haar ITAA-titel. “Maar hier stopt het niet voor mij. De volgende stap is senior consultant worden. En SBB steunt die ambitie volledig.”

Duidelijk groeitraject: van dossierbeheerder tot senior consultant

Het takenpakket van Nathalie is gegroeid samen met haar functie. “Als dossierbeheerder verwerk je voornamelijk dossiers en is het klantencontact beperkter. Als consultant ondersteun ik nog altijd senior consultants bij de voorbereiding van dossiers, maar heb ik ook al heel wat klantencontact. Daarnaast draag ik de eindverantwoordelijkheid voor veel dossiers. Het doel is om als senior consultant eindverantwoordelijkheid te hebben over al mijn dossiers.”

Btw verwerken, jaarafsluitingen nakijken, klantenvragen beantwoorden, klanten adviseren: Nathalie doet het allemaal. “De komende jaren wil ik vooral mijn kennis en adviesverlening verder ontwikkelen. Gelukkig kan ik bij erg complexe vragen van klanten wel altijd een beroep doen op het kenniscentrum, één van de grootste troeven van SBB. Hier werken namelijk collega’s met specifieke expertises, zoals tax, legal of corporate finance advisors.”

Kennisdeling en opleiding

Naast consultant accountancy & fiscaliteit is Nathalie ook intake adviseur en expert in medische beroepen. “Dat zijn leuke aanvullingen op mijn job. Ik hou ervan om nieuwe klanten te ontmoeten en te begeleiden. Maar ik ben ook enorm geïnteresseerd in de medische sector. Dat ik dit alles kan combineren is typisch SBB. Je moet hier niet gewoon doen wat je voorgeschoteld wordt. Je mag aangeven wat je graag doet en waar je in wil groeien.”

Dat groeien gebeurt voornamelijk via kennisdeling en opleidingen. “We hebben elke maand een vast moment om kennis te delen met het hele team. Maar ik leer ook veel on the job. Door gesprekken met collega’s, een nieuw dossier of een vraag van een klant. Daarnaast volg ik heel wat opleidingen. SBB biedt daar de nodige ondersteuning voor, zowel door zelf bijscholingen te organiseren als door mij naar externe opleidingen te laten gaan, tijdens of na de werkuren.”

Collegiaal en familiaal

De eerste 5 jaar van Nathalie bij SBB zitten erop. Maar wat over nog eens 5 jaar? “Dan wil ik senior consultant zijn. En wil ik nog meer complexe en grote klanten binnenhalen. Dossiers waarvan ik kan leren en waarmee ik nog meer ervaring kan opdoen. Dat heb ik nu al aangegeven tijdens mijn coachinggesprek met onze kantoordirecteur. Die was heel enthousiast en steunt me helemaal in mijn ambitie. Ik vind het heel fijn dat SBB me zo wil helpen om vooruit te gaan.”

Die hulp komt trouwens niet alleen van bovenaf, maar ook van de collega’s. “We hebben hier in Turnhout een heel goed team. We vullen elkaar aan en springen bij waar nodig. Iedereen is flexibel. Functietitels doen er hier ook niet toe. We zijn allemaal gelijken. Een echte familie eigenlijk. Dat was niet zo op mijn vorige werk. Ik durf dus gerust te zeggen dat SBB’ers een ras apart zijn!”

Bij SBB moet je niet gewoon doen wat je voorgeschoteld wordt. Je mag aangeven wat je graag doet en waar je in wil groeien.
Nathalie Dom
consultant accountancy & fiscaliteit