Groeien

“Als legal advisor adviseer ik klanten bij hun persoonlijkste beslissingen”

Kimberly De Peuter

Kimberly De Peuter is intussen 5 jaar legal advisor gespecialiseerd in vermogensplanning bij SBB. In haar job staan mensen centraal. “Ik kan hier elke dag het verschil maken voor mijn klanten.”

Klantencontact primeert

Waar dossierbeheerders, consultants en andere advisors bij SBB vooral bezig zijn met het bedrijf van een ondernemer, focust Kimberly zich op de privésituatie. “Ik ben er voor alle belangrijke momenten in hun persoonlijke leven. Huwelijken, schenkingen, testamenten, (familiale) bedrijfsoverdrachten, investeringen in vastgoed, nalatenschappen … Op al die momenten is het mijn taak de wensen van de ondernemer te vertalen naar een juridisch sluitende en fiscaal optimale vermogensplanning die zo duidelijk en pragmatisch mogelijk is. Ik werk dit in juridische documenten uit en/of begeleid het nodige bij de notaris. Dat alles doe ik trouwens ook voor particulieren die bij ons komen aankloppen.”

Om zo’n vermogensplanning op te stellen, vindt ze menselijk contact van cruciaal belang. “Ik ben heel blij dat ik bij SBB de tijd krijg om uitgebreid in gesprek te gaan met mijn klanten. Ik leer hen graag goed kennen zodat zij hun vertrouwen in mij kunnen plaatsen en ik het advies volledig op hun maat kan maken. Door dat contact kan ik ook beter inschatten of ze volledig mee zijn in het verhaal. Dit is enorm belangrijk: ooit antwoorde een klant me bij de toelichting van een schenkingsakte dat ze niet 100% mee was, maar me vertrouwde. Dat is fijn, maar ik heb het toch op een andere manier opnieuw uitgelegd. Het gaat hier namelijk over beslissingen met een grote impact. Ik investeer dan graag extra tijd zodat klanten een geïnformeerde keuze kunnen maken en tot in de puntjes weten wat ze zullen ondertekenen.”

Advies als maatwerk

Kimberly levert voor elke klant maatwerk af. “Dat moet ook, want iedere klant en iedere situatie is anders. In elk dossier maken we de puzzel om tot de beste oplossing te komen. Dan is het goed om even afstand te nemen van mijn eigen expertise, een helikopterview aan te nemen en mijn collega-advisors te raadplegen. Samen kunnen we dan de juiste stukken bij elkaar leggen.”

“Zo ben ik bezig met een dossier waarbij klanten hun bedrijf willen overdragen. Ze komen goed overeen met de overnemer en willen hem daarom wat financiële ruimte geven via een schenking buiten erfdeel. We hebben samen bekeken hoeveel ze ongeveer kunnen wegschenken, nadat een collega de aandelen gewaardeerd had. Ook andere collega’s gespecialiseerd in tax, btw en vennootschapsrecht werken mee aan het dossier. Die multidisciplinariteit heeft 2 voordelen: we verlenen een advies dat werkt op alle vlakken én ik leer bij van mijn collega’s met andere expertises.”

Steun geven en krijgen

Kimberly beschouwt ontzorgen als het hoofddoel van vermogensplanning. “In moeilijke periodes, zoals bij een overlijden, maar ook meer algemeen. Veel mensen denken wel eens na over vermogensplanning, maar stellen het uit. Als ze bij ons komen, zijn ze vaak opgelucht dat er eindelijk actie ondernomen wordt. Dat wij er zijn om mee te denken over hun toekomst. Het geeft veel voldoening om die gemoedsrust te kunnen bieden.”

Maar er zijn nog redenen waarom ze haar job zo graag doet. “SBB is heel flexibel. Zo werk ik twee dagen van thuis uit en bezoek ik – volgens mijn eigen planning – de andere dagen de kantoren waarvoor ik bevoegd ben. Daarnaast blijf ik groeien en evolueren. Door opleidingen, maar ook door de steun van collega’s. Hoe cliché het ook klinkt: we zijn als collega’s een hechte groep en boosten elkaars zelfvertrouwen. Bovendien kijken we niet naar functietitels waardoor een open communicatie met iedereen mogelijk is.”

Ik blijf groeien. Door opleidingen, multidisciplinaire dossiers en open communicatie over mijn toekomst.
Kimberly De Peuter
vermogensplanner

Gerelateerde verhalen