Welkom

De welkomdagen: thuiskomen in één grote SBB-familie

Sarah Luykx

Presentaties, workshops, maar vooral ook heel veel babbels: dat zijn de welkomdagen van SBB. Tijdens deze 3 dagen maak je kennis met de bedrijfscultuur en organisatie van SBB én met tal van nieuwe collega’s. Leen Bronckart, paralegal in het SBB-kantoor in Sint-Truiden, en Femke Van Keer, kantoorassistente in Aalst, blikken met veel plezier terug op hun driedaagse.

Familiale sfeer

“Tijdens de welkomdagen hebben we ontdekt hoe SBB in elkaar zit via presentaties van de directieleden”, begint Leen. “Ook de presentatie van de CEO over het ontstaan van SBB was superinteressant. Maar ook de andere onderwerpen, zoals hr en marketing, waren enorm boeiend. Door die presentaties weten we nu ook bij wie we moeten aankloppen als we een specifieke vraag hebben.”

“We hebben trouwens niet alleen SBB, maar ook de directieleden beter leren kennen”, vult Femke aan. “Tijdens het eten was er tijd om elkaar te leren kennen: wie zijn we, wat doen we in onze vrije tijd … Ze stelden zich heel toegankelijk op, wat zorgde voor een warme sfeer. Voor mij voelde het een beetje als thuiskomen bij een nieuwe familie.”

Leen kan dat alleen maar bevestigen: “Tijdens een babbel met enkele directieleden sprak ik over mijn collega’s en ze wisten precies over wie ik het had. Dat vond ik echt straf, want SBB is een bedrijf met maar liefst 600 medewerkers. Ik besefte toen dat je hier nooit een nummer of onbekend gezicht zal zijn. Dat is een fijn gevoel.”

Onverwachte ontmoetingen

Leen en Femke volgden ook 2 workshops: eentje over efficiënt communiceren en eentje over hoe je tevreden klanten creëert. “Beide workshops zijn omgevlogen, omdat ze erg hands-on en interactief waren”, herinnert Femke zich. “Daardoor heb ik er ook veel van onthouden.”

“De presentaties en workshops waren heel leerrijk, maar de leukste momenten waren voor mij toch de etentjes en de avonden aan de bar”, vertelt Leen. “Dan hadden we alle tijd om met elkaar te praten. Dankzij de losse sfeer durfde ik ook uit mijn comfortzone te komen en nieuwe mensen te leren kennen. Zo heb ik SBB’ers ontmoet uit andere provincies, met soms ook een heel andere job dan ik. Dat waren vaak onverwachte, maar wel toffe ontmoetingen.”

Femke moet niet lang nadenken over haar favoriete moment van de welkomdagen. “Op mijn verjaardag heeft iedereen om middernacht ‘Happy Birthday’ voor mij gezongen. Ik had nooit verwacht dat mensen die ik nog maar 2 dagen kende mij zo zouden verrassen. Dankzij hen heb ik een onvergetelijke 30ste verjaardag gehad!”

Het mag duidelijk zijn: de welkomdagen waren een schot in de roos bij zowel Leen als Femke. “Het is de ideale manier om de werking van SBB beter te begrijpen én om je meteen thuis te voelen. Zeker meegaan dus!”

Bij SBB zal je nooit een nummer zijn.
Leen Bronckart
Paralegal