Groeien

“Ik krijg hier de kans om te doen wat ik graag doe”

Eden Gysemans

Eden Gysemans is een trotse SBB’er sinds september 2022. Toen begon ze in ons kantoor in Leuven als junior dossierbeheerder accountancy. Vandaag is ze trainee tax advisor. “Mijn doel is om op een dag grote dossiers te coördineren. Maar nu wil ik eerst verder groeien.”

Leren op de werkvloer

“Na mijn studies economie in het middelbaar wist ik niet zo goed wat ik wilde doen”, herinnert Eden zich. “Uiteindelijk koos ik voor de professionele bachelor financiën en verzekeringen, omdat ik daar nog veel richtingen mee uit kon. Tijdens deze studie ontdekte ik dat de financiële wereld wel iets voor mij was. Daarom heb ik na die bachelor nog een schakeljaar handelswetenschappen en een éénjarige master fiscaliteit gedaan.”

Bij die master hoorde ook een stage. “Die deed ik in het SBB-kantoor in Bekkevoort. Hier heb ik de job van accountant pas echt leren kennen. Hoe ziet een werkdag eruit? Hoe moet je dossiers behandelen? Door de toffe werksfeer voelde ik me ook snel thuis. Ik was dan ook heel blij dat ik meteen bij SBB aan de slag kon na mijn stage.”

Is ze dan nu klaar met studeren? “Nee, helemaal niet! Ik wil de komende 2 jaar zoveel mogelijk bijleren. Zowel op de werkvloer als in de klas. Daarom ga ik vanaf september lessen volgen in het avondonderwijs over de praktische kant van fiscaliteit. Op die manier wil ik verder groeien, zodat ik zelfzekerder word en zelfstandiger kan werken.”

Kansen grijpen

Na 4 maanden als dossierbeheerder maakte Eden de overstap naar de functie van junior tax advisor. “Ik ben heel dankbaar voor die kans. Advies en fiscaliteit hebben me altijd meer geïnteresseerd dan accountancy zelf. Ik hou ervan om cases uit te pluizen, problemen op te lossen en cijfers te analyseren om nieuwe mogelijkheden te vinden. Zo maak je als advisor echt het verschil voor een bedrijf. En dat geeft heel veel voldoening.”

In haar nieuwe functie zal Eden advies geven aan kleine én grote ondernemingen. “De klanten hier zijn inderdaad heel verschillend. Ik vind het dan ook belangrijk om een persoonlijke band met hen op te bouwen. Dat doe je niet door constant achter een computerscherm te zitten, maar wel door eens langs te gaan bij een bedrijf en te zien hoe het werkt. Zo kan je makkelijker inschattingen maken en beter advies geven. En dat maakt de samenwerking natuurlijk alleen maar aangenamer.”

Geloof me, accountancy gaat echt wel verder dan de cijfers.
Eden Gysemans
trainee tax advisor

Verder dan de cijfers

Toen Eden ervoor koos om accountant te worden, vonden haar vrienden dat maar saai. “Maar ik heb mezelf toen wel verdedigd. Nee, ik ben niet de hele tijd aan het rekenen. De cijfers zijn er wel, maar ik doe er interessante dingen mee. Ik analyseer, ik redeneer, ik overleg met klanten en collega’s. Geloof me, accountancy gaat echt wel verder dan de cijfers.”

Zet de eerste stap in je carrière als accountant of advisor

Op zoek naar die eerste werkervaring in accountancy? Of aan de slag gaan als trainee tax advisor? Bij SBB heten we jaarlijks heel wat schoolverlaters welkom. Lees hier alles over je start bij SBB. 

Lees meer

Gerelateerde verhalen