Groeien

“Ik grijp elke kans om te leren en te groeien”

Sarah Van Bockstal

Na haar stage bij SBB Lochristi kreeg Sarah Van Bockstal meteen een vast contract aangeboden. “Ik werk hier nu bijna 5 jaar als dossierbeheerder accountancy & fiscaliteit. Op die tijd heb ik al heel wat geleerd.”

Veel leerkansen

Als dossierbeheerder accountancy & fiscaliteit staat Sarah in voor de boekhoudkundige voorbereiding van dossiers. “Ik zorg voor de btw-verwerking, de belastingaangiftes, de jaarafsluitingen, de tussentijdse cijfers, het opstellen van de verslaggeving … De effectieve bespreking met de klant is voor de (senior) consultants. Toch ga ik al regelmatig mee naar besprekingen en zorg ik nadien voor de volledige afwerking van het dossier. Aan sommige klanten geef ik ook al advies. Dat zijn allemaal leerkansen, die ik met beide handen grijp.”

Waar Sarah ook veel van leert, zijn de dossiers die ze behandelt. “Daar zit veel variatie in: van kleine zelfstandigen tot grote bedrijven. Van een schrijnwerker tot een tandartspraktijk. Die afwisseling maakt mijn werk heel uitdagend. Elk dossier is namelijk anders en vraagt om een eigen aanpak. Vaak moet ik me ook inwerken en verdiepen in nieuwe sectoren. Dat is dan nuttige kennis voor later.”

Steun van het team

Sarahs doel is om door te groeien tot consultant. “Ik heb eerst wat getwijfeld, omdat ik niet wist of ik er klaar voor was. Maar binnenkort neem ik ook de rol van intake adviseur op. In die rol doe je het eerste gesprek met prospecten. Ik ben ervan overtuigd dat die vele klantencontacten me meer zelfvertrouwen zullen geven. Nu heb ik echt zin om mijn groeitraject verder uit te stippelen. Mijn kantoordirecteur steunt me hier ook volledig in.”

Het team speelt ook een belangrijke rol in dat traject. “De consultants geven me meer en meer verantwoordelijkheid, maar ondersteunen me ook waar nodig. Waar ze vroeger een complex probleem zouden overnemen, leggen ze me nu uit hoe ik het moet aanpakken. Zo kan ik kennis opbouwen en het de volgende keer zelf doen. En dat brengt me weer een stap dichter bij zelf dossiers beheren van a tot z en nog meer advies geven.”

De kennisdeling loopt trouwens in twee richtingen. “Ons team is een perfecte mix van jong en ouder. Daardoor kunnen we veel van elkaar leren. Zo beantwoorden de ervaren consultants al mijn vragen, maar geef ik hen ook uitleg als ik een nieuwe feature ontdek in onze accounting software. Dat kan gewoon even tussendoor of tijdens ons teamoverleg.”

Klein en groot tegelijk

Sarah ziet haar toekomst duidelijk voor zich. “Eerst wil ik mijn ITAA-titel behalen. Ik zit nu in de laatste fase van mijn opleiding dus dat moet lukken. Zeker met de steun van SBB. Daarna wil ik een mooie klantenportefeuille uitbouwen. Ik hou vooral van klanten die zelf ook interesse tonen in hun boekhouding. Met hen kan je een fijne samenwerking aangaan.”

Tot slot hoopt ze dat de sfeer even goed blijft. “Elk SBB-kantoor heeft een relatief klein team. Dat zorgt ervoor dat er echt een familiale sfeer heerst onder de collega’s. Er zijn ook meerdere kantoren in elke regio, waardoor je dicht bij huis kan werken. Tegelijk is het ook een groot bedrijf, met een hoofdzetel en kenniscentrum om je te helpen met heel complexe dossiers. Die combinatie van structurele ondersteuning en lokale gezelligheid maakt van SBB een topwerkgever.”

De combinatie van structurele ondersteuning en lokale gezelligheid maakt van SBB een topwerkgever.
Sarah Van Bockstal
dossierbeheerder accountancy & fiscaliteit